Waar vind ik de beste vakantiehuizen?

Wil je graag een vakantiehuis in het buitenland, maar weet je nog niet goed waar je naartoe zou willen? In dit artikel bespreken we drie verschillende landen waar je heerlijk kunt vertoeven als je met pensioen gaat of er een paar weken tussenuit wilt.

Zoek de zon op in Spanje

Hét land om het perfecte vakantiehuisje te vinden is toch wel Spanje. Spanje staat erom bekend dat alles op een rustiger tempo gaat; zo kun je optimaal ontspannen, of je nu van plan bent om remote te werken vanuit je vakantiehuis of als pensionado heerlijk te overwinteren. Waar je ook naartoe wilt in Spanje, de huizenmarkt is er groots; een huis kopen in Marbella doe je dan ook het beste met behulp van een Nederlandse makelaar die gespecialiseerd is in vakantiehuizen in Spanje. Een makelaar weet geheid je droomhuis te vinden en kan je helpen om er de beste prijs voor te betalen.

Griekenland

Een andere mooie plek om een vakantiehuis te kopen is Griekenland. Het weer is er altijd goed en de mensen die aan de Middellandse Zee wonen zijn er gelukkiger en worden ouder dan de gemiddelde West-Europeaan. Dat komt onder andere doordat er minder stress is en mensen eerder van hun pensioen kunnen genieten. Griekenland heeft een rijke geschiedenis en heeft ook op cultureel niveau veel te bieden. Wil je ook zo’n mooi, wit huisje in Griekenland? Waar wacht je nog op; ga op onderzoek uit en maak je droom waar!

Rustiek wonen in Engeland

De zon is niet voor iedereen weggelegd en daarnaast: wie heeft ooit bedacht dat een vakantiehuis per sé in een warm oord moet liggen? Gooi het eens over een andere boeg en ga naar het Verenigd Koninkrijk. Dit land heeft prachtige gebieden die met name voor fervent wandelaars een echte trekpleister zijn. Er zijn groene weiden, heuvels, rustige en rustieke dorpjes, maar ook levendige steden. Engeland heeft alles wat je je maar kunt wensen als je houdt van een aangenaam klimaat, interessante historie, literatuur en een hoop gezelligheid.