Hoe richt ik mijn bijkeuken efficiënt in? 

Een bijkeuken is een ontzettend praktische kamer in het huis, die je voor veel verschillende doeleinden kunt inzetten. Of je er nu een voorraadkast, opberghok of een wasruimte van wilt maken, in dit artikel lees je tips over hoe jij de meest efficiënte én stijlvolle bijkeuken creëert! 

Kasten, kasten en nog eens kasten

De titel zegt het al: kasten maken de bijkeuken. Of je nu een grote of een kleine bijkeuken hebt, kasten zorgen ervoor dat je al je spullen netjes op kunt bergen en het is nog ruimtebesparend ook. Daarnaast oogt het een stuk rustiger en geeft organizing een kalmerend gevoel. Nooit meer struikelen over losse wasmanden, kratten met papier en karton, lege flessen of plastic zakken; alles heeft netjes een eigen plekje. De meest praktische en stijlvolle kasten kun je kopen bij dé keukenspecialist in Eindhoven, waar je de kasten eventueel op maat kunt laten maken – hoe fijn is dat!

Weinig ruimte? Planken zijn de oplossing!

Heb je niet voldoende ruimte voor kasten of heb je schuine daken in de bijkeuken? Dan zijn planken de oplossing! Planken zijn heel praktisch, omdat je ze precies op maat kunt laten zagen en daar kunt plaatsen waar jij wilt. Ook zijn planken een goede budget optie; ze zijn er in alle prijsklassen. Door planken te plaatsen in de bijkeuken, kun jij netjes jouw etenswaren, wasmiddelen, potten en flessen kwijt. Om het optimale uit de inrichting van je bijkeuken te halen, hang je haakjes op voor tassen en handdoeken. 

Een voorraadkast en wasruimte in één

Planken, haakjes en kasten zorgen ervoor dat jij jouw bijkeuken multifunctioneel kunt inzetten. Zo kun je een echte wasruimte maken door de wasmachine in een kast te plaatsen, daarnaast een open kast te zetten met manden die je gebruikt om de vuile was in te doen en een wasrek in de kast te hangen. Je kunt er ook nog jouw wasmiddelen, wasknijpers en eventuele strijkijzer in opbergen. De planken gebruik je dan voor jouw voorraad producten en de haakjes voor alle spullen die je op kunt hangen. Heb je ruimte over? Plaats dan een mooie stellingkast voor al jouw etenswaren! Zo heb je in één klap een voorraadkast en wasruimte in één gecreëerd.