Een serre biedt heel wat voordelen

Heb je nog niet helemaal de knoop doorgehakt of je een serre wil gaan plaatsen, dan volgen hier enkele voordelen waarom een serre laten aanbouwen grote voordelen biedt. Een van die grote pluspunten is dat je een serre kunt plaatsen zonder dat je een vergunning nodig hebt. Een ander hoofdargument is dat een serre over het algemeen een stuk goedkoper uitvalt dan een aanbouw en is het resultaat ervan een ware eyecatcher in je tuin als verlengstuk van je woning.

Bruikbaar voor verschillende doeleinden

Een serre is voor verschillende doeleinden te gebruiken. De meest traditionele manier dient een serre om groenten te kweken. Wie echter niet houdt van ecologisch tuinieren of niet bepaald groene vingers heeft, kan een serre nog altijd tot een relaxruimte worden omgebouwd. Voor wie van spa houdt, is de serre een leuke uitvalsbasis om er een jacuzzi in te zetten. Het hangt een beetje van je eigen creativiteit en behoefte af.

Uitstekend voor lichaam en geest

In de buitenlucht ravotten is gezond voor lichaam en geest. In de buurt van de natuur vertoeven zorgt voor minder stress en geeft een relaxerend gevoel. Werken in de moestuin en met je handen in de potgrond wroeten zorgt trouwens dat je fysieke conditie in orde blijft.

Een serre zorgt voor rendement op middellange termijn

Een investering in een serre rendeert op middellange termijn. Uiteraard heb je bepaalde uitgaven te doen bij de aanschaf van meststoffen, grond of plantenbakken. Maar die kosten haal je dubbel en dik er uit wanneer je verschillende groenten teelt. Een veranda of serre is in feite een uitbreiding van de leefruimte van je woonst en zorgt ervoor dat je een meerwaarde creƫert wanneer je later je woning wil gaan verkopen.

Door de tuin microbe gebeten

Eenmaal als je de microbe van tuinieren te pakken hebt, zie je vaak dat de hobby uit de hand loopt. Het begint met een kleinschalige serre, vervolgens een iets grotere tunnelserre om later te switchen naar een trendy aluminium serre. De dag van vandaag is het geitenwollen imago van hobby tuinieren helemaal uit het straatbeeld verdwenen. Tegenwoordig is het onderhouden van een moestuin een nieuwe manier van relaxen. Voor veel mensen is het ook een soort van nieuwe levensstijl die pas vrij laat werd ontdekt.