Drie tips voor verhuizen

Bij verhuizen komt altijd meer kijken dan je denkt en er gaat altijd wel iets mis. Om ervoor te zorgen dat jouw verhuis goed verloopt, geven we je in dit artikel drie tips waar je nog niet eerder aan gedacht had!

Zelf schoonmaken?

Bij iedere verhuizing hoort schoonmaken. Je wilt je oude huis een beetje netjes achterlaten voor de nieuwe bewoner en het is ook wel prettig als het nieuwe huis er fris bij staat. Is de oude bewoner al een tijdje weg en heeft het huis alweer flink wat stof verzameld? Of ben je net verhuisd en heeft deze klus al je schoonmaakwerk teniet gedaan? Geeft de schoonmaak na de verhuizing dan uit handen; laat professionals het huis weer netjes en schoon maken, terwijl jij bijkomt van alle hectiek van de afgelopen dagen; zo houd je energie over om van je nieuwe huis te genieten.

Opnieuw beginnen

Wanneer je gaat verhuizen, neem je over het algemeen de hele inboedel mee naar de nieuwe woning. Wat als we je zouden vertellen dat het ook anders kan? Waarom selecteer je niet heel specifiek op wat je wilt houden en wat je eigenlijk graag zou willen vervangen? Met andere woorden: moet je per sé die eetkamertafel die je zeven jaar geleden gekocht hebt houden of mag je ook een nieuwe kopen? Hoe zit dat met andere meubels, zoals de bank, salontafels, stoelen en het bed? Wil je helemaal opnieuw beginnen, dan kun je ervoor kiezen om het gros van je meubilair weg te doen; laat deze dan ophalen door Goedkoop Ontruiming, die jouw meubels met plezier een tweede leven geven. Dat noemen wij nou een win-winsituatie!

Regelzaken

Nu de ontruiming van het oude huis en de schoonmaak van het nieuwe is geregeld, kun jij je focussen op al die andere zaken die bij een verhuizing komen kijken. Denk hierbij aan het wijzigen van je adres bij alle belangrijke instanties, het overzetten van je energie, gas en internet en vergeet ook zeker niet op tijd de verhuizers te regelen. Denk ook alvast na over de inrichting van je nieuwe huis en als je nieuwe inboedel gaat kopen, zorg dan dat de meubels vlak na de verhuis geleverd kunnen worden; zo zit je niet wekenlang zonder bank of erger, zonder bed!