De voordelen van Spanje als tweede thuis

Wanneer je een vakantiewoning wilt kopen, dan denk je waarschijnlijk aan Spanje. Spanje is namelijk een enorm populaire keuze voor Nederlanders die een tweede woning zoeken. Dat is ook niet gek, want er zijn veel voordelen aan een vakantiewoning in Spanje. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Het Spaanse klimaat

Het hele jaar door kun je genieten van lekker weer in Spanje, want het klimaat is hier ideaal voor. Daarnaast heb je veel dagen zon, wat erg fijn is als je graag van zon en een blauwe hemel geniet. Vooral in het zuiden van Spanje heb je het hele jaar door een fijne temperatuur. Een huisje in Málaga, Fuengirola of Mijas is daarom zeker een goed idee, als je graag overwintert in een van de warme en zonnige streken van Spanje. Zoek je een makelaar in Mijas of Málaga, dan kun je terecht bij de Villa Nova makelaar in Mijas.

Spaans eten

Spaans eten is enorm goed en Spanje staat onder andere bekend om de tapas. Tapas zijn kleine hapjes, die je kunt delen met je tafelgenoten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan calamares (inktvisringen), Spaanse fuet, Spaanse kazen of andere borrelhapjes. In sommige gebieden is het ook gewoon dat je goedkoop of gratis een hapje aangeboden krijgt bij het bestellen van een hapje of drankje in een etablissement. Daarnaast wordt veel van het eten gemaakt van lokale ingrediënten, waardoor je in elk gebied weer een andere smaak en andere gerechten tegenkomt. Het is dan ook erg leuk om verschillende gebieden in Spanje te verkennen.

Spanje is goedkoper dan Nederland

Spanje is in veel opzichten goedkoper dan Nederland om te wonen. Ten eerste zijn de huizenprijzen lager dan hier in Nederland, waardoor de drempel voor een tweede woning ook verlaagd wordt. Je zult ook snel genoeg merken dat het eten en drinken, in restaurants of supermarkten, goedkoper is dan in Nederland. De goedkopere gastronomie is ook te danken aan het vele gebruik van lokale producten. Ook openbaar vervoer is veel goedkoper dan in Nederland: de hoogste tarieven voor een stadsbus zijn een euro of drie. Toch is er een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. Waar wacht je nog op?