De voordelen van getint glas bij de veranda

Je hebt het vast al eens gezien: een veranda met glazen schuifwanden. Dat zou niet zo gek zijn, glazen schuifwanden zijn erg populair bij een veranda. Tegenwoordig kun je echter ook voor getint glas kiezen voor je schuifwand. Getint glas bij de veranda kan nog een aantal extra voordelen met zich meebrengen. In dit artikel vertellen we je daar meer over. 

Houd de warmte vast

Een glazen schuifwand met getint glas houd de warmte onder de veranda goed vast. Dat is fijn, zo kun je namelijk ook op koudere dagen of (als je een kacheltje hebt) zelfs in de winter van je veranda genieten. Het glas zorgt er daarbij ook voor dat er minder snel wind onder je veranda komt, waardoor het niet snel zal tochten. Is het in de zomer erg warm? Dan kun je de glazen panelen juist openschuiven, waardoor je kunt genieten van de frisse lucht en het zonnetje. Zo kun je dus eigenlijk altijd genieten van je gloednieuwe veranda.

Maakt de zon minder fel

Een veranda met een getinte glaswand heeft als voordeel dat het glas een deel van de zon tegenhoudt. Op hete dagen kan het daardoor lekker zijn om met de ramen dicht te zitten, zodat je enigszins uit de zon zit, maar wel lekker buiten bent. Daarbij zorgen de ramen er ook voor dat je minder last hebt van de zon terwijl deze bijvoorbeeld in je gezicht schijnt. Zo kun je ook bij felle zon genieten van je veranda, zonder dat je bijvoorbeeld rolluikjes moet installeren.

Zorgt voor meer privacy

Getint glas zorgt ook voor extra privacy. Wanneer mensen bijvoorbeeld gemakkelijk je tuin in kunnen kijken, kan een veranda met getint glas ervoor zorgen dat je toch heerlijk op je gemak van je tuin kunt genieten. Door het getinte glas is het immers lastig om te kijken.