Hoe sluit je een goede recreatiewoningverzekering af?

Voor jou als eigenaar van een recreatiewoning geldt dat je, je ongetwijfeld op een bepaald moment wel eens de vraag zal stellen hoe je die toch niet onaanzienlijke investering nu precies op de best mogelijke manier kan beschermen. Wanneer dat een vraag is die inderdaad al wel eens in je hoofd is opgekomen is het belangrijk om te weten dat het afsluiten van een recreatiewoningverzekering een zeer interessante keuze kan zijn. Een dergelijke verzekering zorgt ervoor dat niet alleen de opstal, maar ook in de inboedel in je vakantiehuis kan worden verzekerd. Ben jij ook benieuwd om alles over deze verzekering te weten te komen? Dat is precies waar deze pagina voor is bedoeld!

De recreatiewoningverzekering, wat dekt ze precies?

De recreatiewoningverzekering is een verzekering die zoals de naam je reeds aangeeft kan worden afgesloten in tal van verschillende vormen. Daarbij is het zo dat we een onderscheid maken tussen twee verschillende soorten dekkingen. Het gaat hierbij dan meer concreet om de onderstaande:

  1. De vaste constructie van de recreatiewoning (aldus de opstal);
  2. De losse spullen die verspreid over de woning zijn terug te vinden (de inboedel);

Voor de inboedelverzekering voor je vakantiehuis geldt dat ze nooit bij wet verplicht is. Dit betekent dat je als eigenaar van het vakantiehuis volledig zelf over de mogelijkheid beschikt om te bepalen of je deze verzekering gaat afsluiten of niet. Dit is niet zo voor de opstalverzekering. Voor heel wat mensen geldt dat ze voor het kopen van hun droom vakantiehuis een lening aanvragen. In dat geval kan het afsluiten van de opstal recreatiewoningverzekering voor jou wel verplicht zijn. Dit althans op z’n minst voor de volledige looptijd van de hypothecaire lening.

Hoe belangrijk is zo’n verzekering?

Het afsluiten van een recreatiewoningverzekering is van ontzettend groot belang. Je dient er in de praktijk immers altijd rekening mee te houden dat vastgoed altijd een zeer belangrijke waarde vertegenwoordigt. Of het daarbij nu gaat om vastgoed waar je zelf in gaat wonen of om vastgoed dat je gaat verhuren aan derden, in beide gevallen is het afsluiten van een passende verzekering altijd een must. Enkel en alleen op deze manier kan het opduiken van een bepaald schadegeval er niet voor zorgen dat je jouw waardevolle investering zomaar in één klap in rook op ziet gaan. Heb je er dus met andere woorden voor gekozen om te gaan investeren in vastgoed? Dan is het altijd van essentieel belang om ervoor te zorgen dat die investering op de best mogelijke manier kan worden gedekt.

Is een recreatiewoningverzekering een dure verzekering?

De belangrijkste vrees die bestaat onder mensen die van plan zijn om hun recreatiewoning te laten verzekeren heeft te maken met de premie die aan de verzekering is verbonden. We kunnen best begrijpen dat de recreatiewoningverzekering in eerste instantie een zeer dure verzekering lijkt, maar dat is absoluut niet juist. Sterker nog, wanneer we ons verdiepen in de praktijk komen we tot de vaststelling dat de premie voor deze verzekering echt ontzettend betaalbaar is. Voor de premie bij https://www.eerdmans.nl/ hoef je het afsluiten van de recreatiewoningverzekering dan ook zeker en vast niet te laten, integendeel.