Wat is een e-chopper precies?

Een e-chopper is een elektrische motorfiets. In tegenstelling tot een traditionele motorfiets, die aangedreven wordt door een verbrandingsmotor, wordt een e-chopper aangedreven door een elektromotor. Een e-chopper heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele motorfiets. Voordat je een e-chopper gaat kopen bij EZ-Chopper is het wel zijn fijn om te weten wat een e-chopper is en wat de voordelen zijn. In dit artikel lees je er alles over! Veel leesplezier alvast en misschien rij jij binnenkort ook wel op een e-chopper door de stad!

Een e-chopper is een stil voertuig

Ten eerste is een e-chopper veel stiller dan een traditionele motorfiets. Dit maakt het rijden in stedelijke gebieden aangenamer voor de omgeving en de bestuurder. Een e-chopper kopen is dus al een goed idee als je ervan houdt om op een stille en rustige wijze door de stad of door de natuur te rijden. 

Beter voor het milieu

Ten tweede is een e-chopper veel milieuvriendelijker dan een traditionele motorfiets. Een e-chopper produceert geen uitlaatgassen en maakt dus geen bijdrage aan de luchtverontreiniging. Dit is iets wat tegenwoordig voor veel mensen erg belangrijk is en daarom is het fijn dat je voor een milieuvriendelijke oplossing kunt kiezen.

Weinig onderhoud nodig

Ten derde heeft een e-chopper een lager onderhoudsvereiste dan een traditionele motorfiets. Er hoeft geen olie ververst te worden en er zijn geen uitlaatgassen waarmee rekening gehouden moet worden. 

Waar komt het op neer? 

Een e-chopper kan gebruikt worden voor dagelijks gebruik, zoals woon-werkverkeer of boodschappen doen. Maar ook voor recreatie zoals een ritje in het weekend. Omdat een e-chopper veel stiller is dan een traditionele motorfiets, is het ook geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden waar geluidsoverlast een issue is.