Waarom toch de stap nemen om in het buitenland te studeren?

Studeren in het buitenland is niet iets wat je zomaar doet. Je moet hier goed over nadenken en het is iets waar wat veel impact heeft. Het is een te gekke ervaring die je altijd zal bijdragen. Net zoals bij een high school jaar in het buitenland. Je kan bijvoorbeeld dit doen via Travel Active. Deze ervaring blijft je ook altijd bij. Met zulke momenten leer je alleen maar meer van jezelf en ga je jezelf enorm ontwikkelen. Hoe leuk is dat. Maar waarom moet je nou toch de stap nemen om in het buitenland te gaan studeren?

Je verlaat je eigen veilig omgeving

Het is een leuke stap, om voor een tijdje naar het buitenland te gaan. Het is wel een heftige stap, want je gaat jouw vertrouwde omgeving achterlaten. Dit zal ook al weer enorm wennen zijn. Je moet je eigen plekje weer zien te vinden en je moet natuurlijk weer een plek vinden dat opnieuw als thuis voelt. Ook heb je jouw eigen vrienden niet in het buitenland. Dat zal dus ook enorm belangrijk. Je zal nieuwe vrienden moeten maken en moeten wennen aan de nieuwe mensen in je omgeving. Dit is ook weer een leuke ervaring. Je gaat nieuwe mensen leren kennen en dat is ook weer heel leuk. Daarnaast ga je ook veel leren van een andere cultuur en dat is ook mega leuk om te leren. Je krijgt de kans om nieuwe vrienden te maken over de hele wereld, hoe gaaf! Maar natuurlijk is het ook handig om de taal te beheersen voordat je erheen gaat. Dat kan bijvoorbeeld door een taalreis met Information Planet te doen.

Jezelf tegenkomen 

Je gaat in deze periode jezelf enorm tegenkomen. Dit is super gaaf. Het is logisch dat je jezelf tegen gaat komen. Soms gaat het ook pittig zijn. Het is een les die je nooit op school zou leren. Ook op praktisch gebied, ga je een hoop leren. Je gaat je taal verbeteren, maar ook nog veel meer. Wil jij ook veel van jezelf leren? Dan is het een te gave uitdaging om aan te gaan. 

Het staat goed op je cv

Naast dat het een te gekke ervaring is, staat het ook enorm goed op je cv. Een werkgever zal altijd eerder iemand kiezen dus voor een tijdje naar het buitenland is geweest dan iemand die dat niet gedaan heeft, maar wel dezelfde ervaringen hebben. Het is dus wel echt de moeite waard. Ook dit is een goede reden om toch naar het buitenland te vertrekken.