Tips voor het onderhoud van jouw bril

Brillen zijn niet alleen een functioneel hulpmiddel om onze ogen te beschermen en te corrigeren, maar ook een modeaccessoire dat ons uiterlijk kan verbeteren. Het is belangrijk om jouw bril goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat en er goed blijft uitzien. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van jouw brillen

Gebruik een brillendoekje

Een brillendoekje is de beste manier om jouw brillenglazen schoon te maken. Het is zacht genoeg om geen krassen te maken en het is handig om te gebruiken. Je kunt het doekje gemakkelijk meenemen in jouw tas of broekzak, zodat je het altijd bij de hand hebt wanneer je jouw bril moet schoonmaken. Veeg voorzichtig over de brillenglazen om vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik geen papieren handdoeken of kleding, want deze kunnen krassen maken op de brillenglazen. 

Laat hem repareren bij een brillenzaak

Als jouw bril kapot gaat, breng hem dan naar een brillenzaak om hem te laten repareren. Het is verleidelijk om het zelf te proberen te repareren, maar dit kan de bril verder beschadigen. Brillen Reparateurs hebben de juiste gereedschappen en expertise om jouw bril op de juiste manier te repareren. Bovendien hebben ze toegang tot reserve onderdelen en vervangende lenzen, zodat ze jouw bril snel kunnen herstellen. Het fijne is als je een brillenwinkel in Brakel of Amsterdam zoekt Je kan overal er eentje vinden.

Bewaar jouw bril in een brillenkoker

Wanneer je jouw bril niet gebruikt, bewaar hem dan altijd in een brillenkoker om hem te beschermen tegen krassen en breuken. Zorg ervoor dat de koker schoon is voordat je de bril erin plaatst, om te voorkomen dat stof en vuil op de brillenglazen komen. Een brillenkoker is ook handig om jouw bril in te doen wanneer je hem meeneemt in jouw tas of koffer. Zo blijft hij beschermd tijdens het reizen.

Maak de brilpootjes schoon

Vergeet niet om de brilpootjes schoon te maken. Dit kan ook vuil en vet bevatten. Maak de pootjes schoon met een zachte doek en gebruik een speciale brilreiniger om het vuil te verwijderen. Veeg voorzichtig over de pootjes om te voorkomen dat ze buigen of breken. Zorg ervoor dat je ook de neussteuntjes schoonmaakt, omdat deze vaak vuil en olie bevatten.