Tips voor het kiezen van de juiste loodgieter voor jouw specifieke behoeften

Er zijn tal van verschillende klussen te bedenken, die je het beste door een betrouwbare loodgieter uit kunt laten voeren. Denk hierbij aan het leggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen bij een renovatie van de badkamer, het oplossen van een lekkage aan de gasleiding en bijvoorbeeld het verhelpen van een verstopping in de afvoer. Ook voor problemen met de cv-ketel in huis kan hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Belangrijk bij het inschakelen van bijvoorbeeld een loodgieter in Almere, is het controleren van diens betrouwbaarheid en vakkundigheid. Meer dan eens worden huishoudens de dupe van een loodgieter, die zijn vak niet verstaat.

 

In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een betrouwbare loodgieter in jouw regio vindt.

 

Tip 1: informeer eens bij mensen in de wijk

Je zal zeer waarschijnlijk niet de eerste in de wijk zijn, die begint aan een renovatie van de badkamer of het herstellen van een verstopping in de afvoer. Informeer eens in de wijk, welke loodgieter vaker ingeschakeld is. Wat waren de ervaringen van anderen? Welke loodgieter leverde goed werk af? Tegenwoordig hebben veel wijken een Whatsapp- of bijvoorbeeld Facebook-groep, waarin vragen en nieuwtjes gedeeld kunnen worden.

 

Tip 2: kijk naar de recensies die online gedeeld worden

Niet alleen is het interessant te kijken naar ervaringen van mensen in de wijk. Zoek online ook eens naar de ervaringen van anderen. Er zijn verschillende websites waarop consumenten een recensie achter kunnen laten over de vakman die zij hebben ingeschakeld voor de uitvoering van klussen in huis. Pas hierbij op, dat je niet afgaat op twee of drie recensies. De kans bestaat dat deze door kennissen of door een vakman zelf zijn toegevoegd.

 

Tip 3: vraag een offerte op bij de loodgieter

Voorkom dat je achteraf verrast wordt door een veel hogere rekening, dan je op voorhand wellicht verwachtte. Dit doe je door vooraf altijd om een offerte of prijsopgave te vragen. Het zal voor een loodgieter niet in iedere situatie mogelijk zijn om een precieze prijsindicatie te bieden. Dit kan een reden zijn om te werken met stelposten; ook kun je in zo’n geval vooraf vragen om het uurtarief van de loodgieter. Het geeft je een beeld van de verwachtte kosten.

 

Kijk tot slot eens op de website van een loodgietersbedrijf. Komt de loodgieter vakkundig over, op basis van de informatie die deze deelt?