Mmmm, lekker barbecueën. Maar wat zijn de opties allemaal?

Barbecueën is een populaire bezigheid in de zomermaanden en er zijn talloze opties om op de grill te gooien. Of je nu vlees-, vis- of vegetarische gerechten maakt, de barbecue is een geweldige manier om smaakvolle en hartige maaltijden te bereiden. Hieronder vind je enkele ideeën over wat je allemaal op de barbecue kan gooien.

Lekkere worstjes op de barbecue

Een van de meest populaire vleesgerechten voor op de barbecue zijn worstjes. Er zijn talloze soorten worstjes beschikbaar om uit te kiezen, van gewone hotdogs tot Italiaanse worstjes en chorizo. Gooi ze op de grill en zorg ervoor dat ze goed gaar zijn voordat je ze serveert. Worstjes zijn perfect om te combineren met een broodje, wat saus en een koud biertje.

Je kan ook barbecue eten in een Barbecue restaurant

Als je geen zin hebt om zelf te barbecueën, kun je ook terecht in een barbecue restaurant. Hier kun je genieten van verschillende soorten vlees, vis en groenten die op de grill worden bereid. Het voordeel van een barbecue restaurant is dat je een ruime keuze hebt uit verschillende soorten eten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de voorbereiding en het schoonmaken van de grill. Denk bijvoorbeeld aan een Barbecue restaurant in Wouw.

Vergeet natuurlijk niet de vis

Vis op de barbecue is ook een heerlijke optie. Van zalm tot tonijn en van garnalen tot mosselen, er zijn talloze vissoorten die perfect zijn om op de barbecue te bereiden. Door vis op de barbecue te bereiden, krijgt het een heerlijk rokerige smaak die de smaak van de vis nog beter tot zijn recht laat komen. Vergeet niet om de vis voor te bereiden met wat kruiden, citroensap en een scheutje olijfolie.

De vegetarische opties zijn ook goed uitgebreid

De barbecue is niet alleen voor vlees- en visliefhebbers. Ook vegetariërs kunnen genieten van heerlijke maaltijden van de grill. Groenten zoals courgette, aubergine, paprika en champignons zijn perfect om op de barbecue te gooien. Marineer ze in wat olijfolie en kruiden en grill ze tot ze zacht en smaakvol zijn. Maak er een lekkere salade bij en je hebt een smakelijke en gezonde maaltijd.