Kun je beter een nieuwe of een tweedehands Porsche kopen?

Het kopen van een Porsche is voor veel mensen al van jongs af aan een droom. De meeste modellen die je vandaag de dag kunt kopen zijn echter erg prijzig. Natuurlijk verschilt de prijs wel per model, maar ook de goedkoopste varianten zijn duurder dan de meeste andere auto’s. Je kunt er echter ook voor kiezen om de auto tweedehands te kopen, maar is dit wel verstandig?

Het kopen van een tweedehands Porsche

Als jij niet bereid bent om een nieuwe Porsche te kopen, maar wel in een Porsche wilt rijden kun je ervoor kiezen om een tweedehands Porsche te kopen. Een tweedehands Porsche kopen vereist echter wel enige kennis. Anders kan het zomaar zo zijn dat je straks met een auto komt te zitten die lang niet waard is als wat jij ervoor hebt betaald. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk dat je goed gaat kijken naar het verleden van de auto. Zo zal je moeten gaan kijken naar de kilometers die al door de auto zijn afgelegd en het onderhoud wat eraan is gedaan. Wanneer jij een tweedehands auto koopt, is het namelijk belangrijk dat je weet wat de staat is van de onderdelen in de auto. Je wilt niet na aankoop van de auto meteen duizenden euro’s kwijt zijn aan onderhoud als je hier geen rekening mee had gehouden.

De kosten van een Porsche

Bij het kopen van een Porsche komen niet alleen de kosten van de aanschafprijs kijken. Je zult onder andere ook de kosten moeten betalen die komen kijken bij het onderhoud. Doordat het bedrijf gebruik maakt van hoogwaardige onderdelen voor het bouwen van de auto, zal het onderhoud een stuk duurder worden. Ook voor het verzekeren van de auto zul je meer geld kwijt zijn dan bij de meeste andere auto’s. Wanneer je een tweedehands auto koopt, is dit dan ook zeker iets waar je rekening mee moet houden. Zeker als je krap bij kas zit kunnen deze extra maandelijkse lasten nog wel eens voor een probleem zorgen. Ook is het van belang om er rekening mee te houden dat het Porsche 924 onderhoud er heel anders uitziet dan het onderhoud van de Porsche 911. De jaren waarin de auto’s zijn geproduceerd hebben een grote invloed op de lasten die je aan de auto zult hebben.