Hoe ziet het typische dagelijkse leven van een Australische middelbare scholier eruit?

Als je als internationale student in Australië naar de middelbare school gaat, vraag je je misschien af hoe het dagelijkse leven eruit ziet voor een Australische middelbare scholier. Hieronder staan enkele belangrijke aspecten van het dagelijkse leven van een Australische middelbare scholier.

Een uniform beleid voor de studenten op school

Veel Australische middelbare scholen hebben een uniform beleid, wat betekent dat studenten een bepaald uniform moeten dragen naar school. Dit uniform kan bestaan uit bijvoorbeeld een wit overhemd, een broek of rok in een specifieke kleur en een blazer of jasje met het logo van de school erop. Het dragen van een uniform kan helpen om een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te creëren onder de studenten. Het kan ook voorkomen dat studenten zich zorgen maken over wat ze moeten dragen naar school en kan daarmee voor meer focus zorgen op de lessen zelf.

De schooltijden van de middelbare school

De meeste highschool Australië scholen beginnen tussen 8:30 en 9:00 uur ’s ochtends en eindigen tussen 15:00 en 16:00 uur ’s middags. Sommige scholen hebben verschillende begin- en eindtijden, afhankelijk van het niveau van de klassen en de locatie van de school. Tussen de lessen door hebben studenten pauzes van ongeveer twintig minuten, waarin ze tijd hebben om te ontspannen, te socialiseren of hun lunch te eten. Wil jij bijvoorbeeld een uitwisselingsstudent worden? Bekijk dan is ASSE Nederland.

Wat doen de studenten naast school?

Buiten de schooluren zijn er verschillende activiteiten die studenten kunnen doen. Veel Australische middelbare scholieren nemen deel aan sportactiviteiten, zoals voetbal, rugby, basketbal of tennis. Andere studenten zijn geïnteresseerd in kunst of muziek en nemen deel aan activiteiten zoals toneelstukken, muziekensembles of koren. Er zijn ook verschillende clubs en verenigingen beschikbaar, waarbij studenten zich kunnen aansluiten en deelnemen aan activiteiten die hen interesseren.

Welke vakken krijg je allemaal op de middelbare?

Op de Australische middelbare school krijgen studenten vakken zoals Engels, wiskunde, wetenschappen, geschiedenis, taal, kunst en technologie. Naast de standaard vakken, zijn er ook gespecialiseerde vakken beschikbaar zoals Media, Design, ICT, Business en meer. Op veel scholen wordt ook extra nadruk gelegd op STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering en Math).