Dit moet je regelen voor de verhuur van een bedrijfspand en/of units

Om vastgoed rendabel te maken, is het van belang dat je zorgt voor een goed beheer. De facturen moeten op tijd gestuurd worden en je moet er ook voor zorgen dat alles verhuurd wordt. Mocht je pas sinds kort hiermee bezig zijn, dan is het erg lastig om erachter te komen hoe je het beste kunt werken. Om je hiermee op weg te helpen, hebben wij een artikel geschreven.

Zorg ervoor dat het bedrijfspand er netjes uitziet

Om een bedrijfspand verhuurd te krijgen, is het erg belangrijk dat het er netjes uitziet. Een goed en regelmatig onderhoud is hiervoor van groot belang. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de muren na verloop van tijd opnieuw verft. Als makelaar heb je niet de tijd om dit zelf te doen. Je kunt hiervoor het beste een schilder inschakelen. Een schilder Oosterhout kun je in de meeste gevallen snel vinden via het internet. Als je van plan bent om vaker met hem te gaan werken, dan is het verstandig om eerst om de tafel te gaan zitten. Zorg voor goede prijsafspraken en vergroot daar uiteindelijk je winst mee. 

Zorg voor een goed contract

Om het risico zo klein mogelijk te houden, dien je te zorgen voor een goed verhuurcontract. Hiermee voorkom je dat een huurder een enorme bende achterlaat. Zorg er overigens ook voor dat je huurders vindt die voor jaren in hetzelfde pand willen blijven. Hierdoor hoef je niet continu op zoek te gaan naar nieuwe huurders en daarmee voorkom je dus leegstand. Een manier om dit aantrekkelijker te maken, is door korting te geven bij een langere looptijd. Mocht het pand op een erg geliefde plek zitten, dan is dit natuurlijk weer een ander verhaal. 

Bouw goede contacten op

Als makelaar is het van belang dat je snel kunt schakelen. Om dit mogelijk te maken dien je de juiste mensen te kennen. Leg hier in het begin de focus op en zorg ervoor dat je er hierna lang van profiteert. Zorg er overigens ook voor dat je altijd nog iemand achter de hand hebt. Mocht er iets misgaan tijdens de samenwerking dan kun je snel wisselen.