De voordelen van natuurlatex matrassen

Matrassen van natuurlatex, ook wel natuurschuimrubber genoemd, hebben veel voordelen ten opzichte van ander soort matrassen. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan verder, want wij stellen je er graag van op de hoogte.

Goed voor je lichaam

Een matras van natuurlatex ondersteunt jouw lichaam ‘s nachts optimaal. Het materiaal is flexibel en voegt zich naar de vorm van je lichaam. Daardoor lig je altijd goed en ervaar je minder pijnklachten, zoals nek-, hoofd- en rugpijn. Ook blijft het matras in de zomer koel, zodat je niet meer zwetend wakker wordt. Met een latex matras van Una word je elke dag uitgerust wakker en dat is goed voor je gezondheid. Zo is een matras van schuimrubber dus op meerdere vlakken goed voor jou en je lichaam. 

Een beter milieu

Natuurlatex is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, volledig biologisch. De latex wordt uit bloeiende planten gehaald en er wordt later niks meer aan toegevoegd; matrassen van natuurschuimrubber worden ecologisch verantwoord geproduceerd. Bij synthetisch latex worden er tijdens de productie wel stoffen toegevoegd die schadelijk zijn voor het milieu. 

Ben je bang dat volledig biologische matrassen afdoen aan de kwaliteit? Dat is niet zo! Matrassen van natuurlatex gaan zelfs langer mee dan matrassen die gemaakt zijn van ander materiaal. Met een eco matras van natuurlatex draag je bij aan een schoner milieu en duurzaamheid – hoe mooi is dat!

Dé oplossing voor allergieën

Heb je last van allergieën of stof? Dat is met een matras van natuurlatex verleden tijd! Dit materiaal is namelijk hypoallergeen en ademt ook nog eens heel goed. Hierdoor krijgen bacteriën, stof en ander vuil geen kans om zich nestelen in het matras. Niet alleen is dit een stuk beter voor je gezondheid, maar dit is nog een reden waardoor matrassen van natuurschuimrubber een lange levensduur hebben. Wil je ‘s nachts dus geen last meer van je allergieën hebben, beter slapen en lang genieten van je matras, dan is natuurlatex dé oplossing voor jou!