4 tips waarmee je je outfit echt afmaakt

Ben jij een man die ervan houdt om outfits op en top, tot in de detail, in orde te maken? Dan houd je waarschijnlijk ook van de juiste accessoires en andere items die je outfit naar een hoger niveau tilt? Er zijn een aantal onderdelen waar je wellicht niet aan hebt gedacht, maar die wel degelijk effect hebben op je uitstraling. Wij geven je een aantal tips om je outfits helemaal af te maken.

Sokken maken de man

Sokken kunnen je outfit echt afmaken, daarom is het belangrijk om de juiste sokken uit te zoeken. Als je een simpele outfit hebt, dan kunnen leuke sokken de outfit iets minder saai maken. Je kunt verschillende grappige sokken kopen bij Sokkenplaats.nl, bijvoorbeeld leuke Brabant sokken met worstenbroodjes of Zeeland sokken met bolussen. Met lage schoenen en mooie ankle jeans, kun je deze sokken ook mooi showen. Ben je geen fan van gekke prints, dan kun je ook voor wat rustigere prints kiezen.

Kies de juiste riem

De juiste accessoires zijn erg belangrijk, want deze kunnen je outfit maken of breken. Je kunt het beste je riem matchen met je schoenen: de kleur en het materiaal van je schoenen, moet goed passen bij de kleur en het materiaal van je riem. Draag je zwarte leren schoenen, dan staat een zwarte leren riem hier goed bij. 

Combineer basics met een key piece

Heb je meerdere opvallende items in je kast liggen, zoals een felle kleur trui of een shirt met een heel opvallende print? Dan kun je deze beter niet bij elkaar dragen. De mode regel is om één zogenaamde key piece per outfit te dragen, ook voor mannen. Zo’n key piece kan vanalles zijn: schoenen, broek, trui, jas, shirt, sokken of een accessoire. De rest van de outfit bestaat dan uit basics.

De juiste kleuren

Sommige kleuren matchen heel goed met andere kleuren, maar niet alle kleuren zijn te combineren. Je kunt bijvoorbeeld beter geen zwarte riem dragen op een donkerblauwe pantalon of verschillende tinten bruin combineren die te dicht bij elkaar liggen. Kleuren die wel goed samengaan, zijn: zwart en wit, navy blauw en beige of rood en groen. Je kunt beter niet meer dan drie kleuren tegelijk combineren.