Zo helpt een slotenmaker je bij het upgraden van de beveiliging in je bedrijfspand

 

Zorg er niet alleen voor dat je woning van een kwalitatief goede inbraakbeveiliging voorzien is; beveilig ook je bedrijfspand op een degelijke wijze. Een slotenmaker in Dordrecht waarschuwt dat bedrijfspanden regelmatig het doelwit zijn van inbrekers. Niet voor niets; in een bedrijfspand valt vaak veel te halen. Denk aan de laptops en computers die inbrekers hier vinden, het geld wat in een kluis bewaard wordt, enzovoorts. Daar komt bij dat inbrekers in alle rust hun slag kunnen slaan op een industrieterrein; het is hier in de avond en nacht vaak erg rustig. De kans dat inbrekers worden opgemerkt door anderen is klein.

 

In dit artikel vertelt een ervaren slotenmaker meer over de wijze waarop je de beveiliging van je bedrijfspand kunt verbeteren.

 

Bouw de beveiliging op vanuit meerdere lagen

Slotenmakers raden het particulieren en zakelijke partijen aan de beveiliging van hun woning of bedrijfspand op te bouwen vanuit meerdere lagen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goed slot, een alarmsysteem en een camera. Het helpt inbrekers op verschillende momenten tijdens hun inbraakpoging af te schrikken. Een camera aan de gevel maakt dat de pakkans relatief groot is; voor inbrekers reden om een ander doelwit te zoeken. Mochten zij toch een poging wagen, dan helpt het slot hen zo lang mogelijk tegen te houden. Een slot wat een grote weerstand biedt aan inbrekers vergroot de kans dat zij worden opgemerkt door beveiligers op het industrieterrein.

 

Wanneer het onverhoopt toch lukt om het slot ongemerkt open te breken, helpt het alarmsysteem hen af te schrikken. In plaats van een klassiek alarmsysteem zou je ook voor een rookgenerator kunnen kiezen. Zodra het alarm geactiveerd wordt, zorgt de rookgenerator voor het verminderen van het zicht van inbrekers.

 

Verbind het alarmsysteem met een meldkamer

Voor bedrijven is het interessant om hun alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer. Er zijn verschillende beveiligingsbedrijven die zo’n meldkamer faciliteren. Let op, het gaat niet om de meldkamer van de hulpdiensten. Bij een geactiveerd alarm zorgt zo’n meldkamer dat je op de hoogte wordt gebracht. Daarbij sturen zij een beveiliger bij het pand langs om polshoogte te nemen. Het maakt de kans op een succesvolle inbraakpoging aanmerkelijk kleiner.

 

Laat je voor de beveiliging van je bedrijfspand adviseren door een slotenmaker in de regio. Deze kan je meer vertellen over de route die een inbreker mogelijk volgt om het pand binnen te komen. Op basis hiervan kun je voor een degelijke inbraakbeveiliging zorgen.