Welke trilplaat heb je nodig voor jouw klus?

Als je binnenkort gaat klussen, je gaat bijvoorbeeld tegels leggen, heb je misschien een trilplaat nodig. Het kan dan best even zoeken zijn welke trilplaat je precies nodig hebt. Er zijn immers veel verschillende soorten trilplaten en deze zijn allemaal geschikt voor verschillende klussen. Het is dus goed om even na te gaan welke trilplaat je het beste kunt huren. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Heb je voor een klus een trilplaat nodig, dan kun je het beste een trilplaat huren in Tilburg. Door een trilplaat te huren, heb je deze maar tijdelijk in je bezit. Is de klus afgerond, dan kun je de trilplaat simpelweg weer terugbrengen. Het huren van een trilplaat is daarmee een stuk goedkoper, wat natuurlijk erg fijn is.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

De slagkracht in combinatie met de maximumsnelheid van de trilplaat zijn van grote invloed op het resultaat dat je zult krijgen. Welk vermogen je nodig hebt in je trilplaat, hangt af van wat je precies wilt gaan doen. Als je bijvoorbeeld sierbestrating aan wilt gaan leggen in een tuin, dan is een lichte trilplaat voldoende. Voor een oprit heb je al een wat zwaardere trilplaat nodig en voor bijvoorbeeld een volledige klinkerweg heb je een erg zware trilplaat nodig. Weet je niet goed welk vermogen trilplaat je nodig hebt voor jouw werkzaamheden? Vraag dan Spapensverhuur even om advies.

De grondplaat

Ook het soort grondplaat is belangrijk om op te letten als je een trilplaat gaat huren. De lengte en breedte van de grondplaat is immers bepalend voor hoeveel terrein je in één keer kunt bewerken. Kies je voor een grotere grondplaat, dan kun je dus meer grond in één slag bewerken. Dat is natuurlijk fijn, want dan ben je sneller klaar. Een grotere grondplaat is echter ook minder wendbaar. Een kleinere grondplaat is in sommige gevallen daarom een betere keuze. Deze grondplaat is wendbaarder en deze is ook beter te gebruiken in kleinere ruimtes

Accessoires 

Een trilplaat is erg onhandig om te verplaatsen, het is dan ook slim om voor de trilplaat ook een wielstel te regelen. In sommige gevallen kan ook een trilmat erg goed van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld een oprit gaat aftrillen kan een trilmat beschadigingen voorkomen.