Voordelen van het inhuren van een professionele loodgieter bij projecten  

 

Bij de uitvoering van projecten, in je eigen woning of voor externe opdrachtgevers, kan het inhuren van een professionele loodgieter verstandig zijn. Het werk van een loodgieter is zeer breed. Denk niet alleen aan het leggen van leidingen voor de renovatie van een badkamer of keuken, maar bijvoorbeeld ook aan het aansluiten van een nieuwe cv-ketel in de woning. Het zijn klussen die je zelf vaak niet of nauwelijks uit kunt voeren. De kans op complicaties bij de uitvoering hiervan is groot. Een ervaren loodgieter in Tilburg wijst op het risico op het ontstaan van lekkages, wanneer leidingen niet volledig op elkaar aansluiten. Neem de leidingen voor de vloerverwarming in een badkamer. Zo’n lekkage merkt men pas op als er schade ontstaat aan het plafond beneden. De vloer op dat moment opnieuw openhalen zorgt voor ontzettend veel schade en daarmee meerwerk.

 

Professionele hulpmiddelen, kennis en benodigde ervaring

Een professionele loodgieter beschikt over de hulpmiddelen, kennis en ervaring, die nodig zijn om eerder genoemde klussen succesvol af te kunnen ronden. Als particulier heb je het benodigde gereedschap vaak niet in huis. Dit gereedschap kopen voor de uitvoering van klussen zorgt voor onnodig hoge kosten; je hebt het gereedschap immers maar één keer nodig. Hoewel je steeds meer gereedschap kunt huren bij bijvoorbeeld de bouwmarkt, is het huren van de benodigde tools voor het aansluiten van leidingen vaak niet mogelijk.

 

Vooraf advies van een loodgieter

Niet alleen beschikt een loodgieter over de hulpmiddelen en kennis om de klussen op professionele wijze uit te kunnen voeren. Ook kan de loodgieter je op voorhand adviseren over de haalbaarheid van de plannen die je reeds gemaakt hebt. Mogelijk blijkt dat een kleine aanpassing aan deze plannen leidt tot veel minder werk; het kan je een forse besparing opleveren. Daarbij vermindert dit de risico’s op lekkages.

 

Plannen laten voldoen aan Bouwbesluit 2012

Naast het feit dat het advies van een loodgieter kan helpen de kosten voor een renovatie of verbouwing van de badkamer te drukken, helpt de loodgieter je de gemaakte plannen te laten voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Dit is belangrijk bij de verkoop van een woning, maar bijvoorbeeld ook om schade vergoed te krijgen via de verzekeraar. Mogelijk wordt schade na een kortsluiting in huis niet vergoed, als blijkt dat de gekozen indeling van de badkamer niet voldoet aan de eisen uit Bouwbesluit 2012.