Hoe ontdek je daklekkage bij een plat dak?

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw schuine dak lekkage krijgt. Dit kost alleen maar meer. Het is daarom belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan jouw dak.MVH Dakwerken in Etten-Leur helpt jou bij alle zaken rondom jouw dak. Zij voorkomen dat jij een lekkage krijgt en kunnen jouw dak problemen zelfs oplossen. Als jij een lekkage aan je platte dak wilt oplossen of opsporen, zijn dit de punten waar je op moet letten. 

Lekkage opsporen bij een plat dak

Het opsporen van een lekkage bij een plat dak is lastig. Dat is omdat het lek niet altijd precies boven de vochtplekken hoeft te zitten. Vocht op het plafond of muur is vaak het eerste teken dat je kan zien, dat er een lekkage is. Vocht kan ernstige schade aanrichten aan je dakconstructie. Het is daarom ook belangrijk dat je dit snel ontdekt en repareert. Het repareren is niet zo moeilijk bij een plat dak. Het moeilijkste is om de plek van de lekkage te vinden. Betreed het dak voorzichtig en denk altijd aan je eigen veiligheid. De lekkage bij een plat dak ontstaat door vocht en vorst tussen de naden van de dakbedekking, een verstopte dakgoot of zelfs een gescheurde daklood. Controleer je dak eerst op deze punten. Het is dan ook verstandig om de dakgoot na te controleren. Een dakgoot kan namelijk veel vuil vangen. Dit kan uiteindelijk voor een verstopping zorgen en dat kan jouw regenpijp beschadigen. Haal mos en takken weg wanneer het nodig is. Zie je dan nog niks? Dan is het verstandig om jouw dak te controleren op daklood. Dit komt vooral voor bij platte daken. 

Wat is daklood?

Daklood zit op platte daken. Het heeft een waterdichte werking. Het wordt gebruikt bij de overgang van dak naar dakkapel of schoorsteen. Dit moet goed aansluiten, want anders heb je inderdaad kans op lekkage. Met al deze tips, kan je een lekkage opsporen, zodat het probleem opgelost kan worden.