Wat is de juiste voeding voor een kitten?

Ga je een kitten kopen, of heb je net een kitten gekocht, dan wil je hier natuurlijk op de best mogelijke manier voor zorgen. Een goede basis voor de kitten begint dan bij de juiste voeding. Met de juiste voeding zorg je ervoor dat je kitten gezond blijft en dat hij de kans krijgt om goed te groeien. We vertellen je hoe je voor de juiste voeding voor je kitten zorgt!

Check bij je dierenarts

Een kitten is nog erg gevoelig en moet dus goed in de gaten worden gehouden. Verder moet een kitten ook regelmatig door de dierenarts worden gecontroleerd. De kitten moet natuurlijk de juiste vaccinaties hebben en daarbij moet er goed gekeken worden of de kitten helemaal gezond is. Wanneer dit je eerste kitten is, moet je ook op zoek naar een goede dierenarts voor je kitten. Ga op zoek naar een dierenarts bij jou in de buurt, die goed aangeschreven staat. Vaak kun je op kennismakingsgesprek, maak hier zeker gebruik van. Zo kun je zelf kijken of de dierenarts je bevalt of niet.

Speciaal voor kittens

Kittens hebben andere voeding nodig dan volwassen katten. Ze zijn namelijk nog vol in de groei en hebben daardoor veel meer energie nodig. Door voeding te kiezen dat is ontwikkeld speciaal voor kittens, weet je zeker dat er de juiste voedingsstoffen in het voer zitten. Daarbij zorg je er zo voor dat je kitten ook genoeg eiwitten en vetten binnenkrijgt.

Het is verder slim om je kitten wat vaker op de dag kleine porties te geven in plaats van één of twee keer een grote portie. Zo wordt de energie die je kitten binnenkrijgt verspreid over de gehele dag en kan hij de voedingsstoffen beter gebruiken. Het voorkomt ook dat je kitten in één keer te veel eet en daardoor ziek wordt.

Zorg voor voldoende water

Zeker wanneer je kitten droogvoer krijgt, is het enorm belangrijk dat je kitten altijd voldoende water kan drinken. Droogvoer kan ervoor zorgen dat de kitten minder gaat drinken, waardoor hij uitdroogt. Houd dus goed in de gaten of de kitten genoeg drinkt en raadpleeg wanneer dit niet het geval is de dierenarts. Het zou dan kunnen dat je ander voer moet gaan gebruiken.