Hoe komt mijn kind van een trauma af?

Trauma’s kunnen een enorme impact hebben op kinderen. Soms lukt het ze om er zelf vanaf te komen, maar in andere gevallen kan het lang duren voordat het kind volledig hersteld is. In deze blogpost bespreken we verschillende manieren waarop je een trauma bij je kind kan helpen verwerken.

Help je kind

Als je kind een trauma heeft opgelopen, is het belangrijk om hem of haar te helpen dit te verwerken. Trauma’s kunnen namelijk leiden tot allerlei problemen op emotioneel, fysiek en cognitief vlak. kinderen die geholpen worden bij het verwerken van hun trauma, zullen zich sneller ontwikkelen en beter presteren op school. Ook zal hun sociale leven vaak verbeteren.

Manieren om je kind te helpen

Er zijn verschillende manieren waarop je een kind kan helpen bij het verwerken van een trauma. Een kindercoach in Ruchphen kan hierbij bijvoorbeeld ondersteuning bieden. Kindercoaches zijn getraind in het werken met kinderen en kunnen ze helpen om hun trauma te verwerken en weer vertrouwen te krijgen in het leven.

Als je kind lijdt aan een posttraumatisch stressstoornis (PTSS), is het belangrijk om naar een deskundige te gaan. PTSS kan namelijk leiden tot allerlei problemen, zoals depressie, angst en slaapstoornissen. Een deskundige kan je kind helpen om weer beter te slapen, zich minder angstig te voelen en weer vertrouwen te krijgen in het leven.

Wees je ervan bewust dat een trauma niet zomaar is verwerkt

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat een trauma niet zomaar is verwerkt. Het kan soms lang duren voordat een kind weer helemaal de oude is. Soms lijkt het erop dat het kind alles goed heeft verwerkt, maar op een later moment kunnen de problemen toch weer terugkomen. Wees hier dus alert op en blijf je kind helpen waar nodig.

Al met al is het belangrijk om je kind te helpen bij het verwerken van een trauma. Dit kan op verschillende manieren, maar een kindercoach is vaak de beste optie.