Wanneer is het verstandig om te kiezen voor het inschakelen van een incassobureau?

Wanneer je niet betaald wordt voor de geleverde diensten en/of producten, dan kan dat natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Door het leveren van diensten en/of producten verdien je inkomsten en daar moet je jezelf en je gezin wel mee onderhouden. Doordat je klanten je niet betalen kun je dus in de financiële problemen komen. Je zou hier een incassobureau voor moeten inschakelen, maar wanneer is het verstandig om dit te doen? Je komt daar meer over te weten in dit handige artikel. 

Je krijgt geen contact met de klant

Mocht je op geen enkele manier contact kunnen krijgen met je klant, dan is het verstandig om een incassobureau Gemert in te schakelen. Dat heeft ermee te maken dat de kans erg groot is dat je klant toch niet zal reageren op de oproepen, berichten en brieven die je gaat versturen. Ook wil je niet te veel tijd steken in het maken van contact, want dit kost ook veel geld. Je kunt het werk dan het beste uitbesteden aan een incassobureau. Houd er wel rekening mee dat het een incassobureau ook niet altijd lukt om contact te leggen. 

Al voor een langere periode geen betaling ontvangen

Als je al maanden bezig bent met het contacteren van de klant of de klant zijn/haar beloftes niet nakomt, is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau gaat het bedrag incasseren en kan met de klant ook een betalingsregeling afspreken. Mocht de klant samen met het incassobureau een betalingsregeling afspreken, dan moet je er wel rekening mee houden dat het erg lang kan duren voordat je het geld ontvangen hebt. Echter, je mag een betalingsregeling ook niet zomaar weigeren. 

Hoe schakel je een incassobureau in?

Nu je weet wanneer het belangrijk is om een incassobureau in te schakelen, is het alleen nog belangrijk om te weten hoe je een incassobureau kan inschakelen. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar het is eigenlijk altijd wel aan te raden om hiervoor telefonisch contact op te nemen met een incassobureau. Dit werkt het makkelijkst en het snelst. Wanneer je een incassobureau moet inschakelen, dan moet je er wel rekening mee houden dat dit niet gratis is en er dus ook kosten in rekening gebracht worden.